Se det positiva

Vissa människor klagar så mycket på allt här i livet. Eller är det bara jag som tycker att dom gör det? Är det jag som klagar på dom ? Nej jag tycker i alla falla tt folk i överlag är ganska gnälliga av sig, alltid ska dom hitta något att klaga på. Jag försöker att vara en positiv människa, jag försöker att se saker från en optimistisk synvinkel. Men jag känner också att jag blir påverkad av deras negativa snack i bland. 

Det kan vara allt ifrån en dålig lunch, till att tåg trafiken är jobbig och alltid sen, eller att dom inte trivs på sina hemska jobb. Men det är viktigt att inte falla i fällan och halka med i deras dåliga snack, utan man måste aktivt jobba med sig själv och sin syn på livet. För att vara negativ är bara slöseri med tid. Inget blir ju bättre av det utan man bara slösar tid och energi på att fokusera på fel saker här i livet. Och det är inget man vill ju. 

Så man får typ skriva en liten lista över saker som man uppskattar och som man är glad för här i livet. Jag har liksom inte något, så som så många andra här i samhället verkar ha, att klaga på med mitt jobb. Jag jobbar med trädgårdsdesign och det är mitt drömjobb och jag trivs så så bra, det är verkligen så roligt! Jag har inget att klaga på hemma, barnen börjar växa upp lite och sköter sig för sig själva för det mesta, men dom är forfarande i en sån fin ålder när dom behöver mamma. Mannen min är ju också underbar, som vanligt. Vi har varit gifta i snart femton år och jag är så glad över mitt beslut. Se, det finns massa att vara tacksam för.